• Hallå där, Edith!

  8 april, 2020 av

  Edith har många strängar på sin lyra – utöver att vara utbildad matkulturvetare specialiserad inom socialantropologi och holistisk gastronomi, har hon arbetat i restaurang, producerat naturvin, arbetat med stora matbolag, matturism, forskat och mycket mer. Listan hade kunnat göras hur lång som helst, för Ediths mål är att ha en så bred matkunskapsbas som möjligt för att kunna förstå de viktigaste beståndsdelarna i ett hållbart matsystem.

 • Hallå där, Linda Dahl!

  31 mars, 2020 av

  Sedan en månad tillbaka har Food Malmö fått tillskott av en evigt hungrig och erfaren matfantast – Linda Dahl. Som vikarie för projektledarna Carlos och Edith kommer Linda hjälpa driva Food Malmö mot nya äventyr med workshops, föreläsningar och food councils.

 • Landet Oss om lokal matproduktion i kristider

  23 mars, 2020 av

  Coronaviruset har gjort ett avtryck även i Malmö och har för många verksamheter inneburit en total omställning. Inte minst aktörer som arbetar med mat. Vi träffar Cecilia från Landet Oss som berättar om situationen utifrån en lokalproducents perspektiv.

 • Erik från Spill

  Studiebesök på Spill

  16 december, 2019 av

  Mitt i lunchrushen samlades ett 20-tal personer vid Gängtappen i Västra hamnen för att äta en hållbar lunch på den nyöppnade restaurangen i huset – Spill. Lunch och inspiration blandades flitigt med viktiga diskussioner om ett matsystem som har ett feltänk i grunden.

 • Corina från Värt presenterar

  Matsvinn som resurs

  24 november, 2019 av

  Den 20 november samlades ett matglatt gäng i Sofielund för att utforska resursen matsvinn. Deltagarna fick lyssna på föreläsning om matsvinn, delta i workshops och laga en hållbar lunch tillsammans.

 • Bilden visar Cecilia och Monica, som arbetar med Landet Oss.

  Hallå Landet Oss!

  21 oktober, 2019 av

  Landet Oss består av Monika och Cecilia som odlar grönsaker, blommor och kryddor med hållbarhet i fokus. Deras resa började med en stadsodling i Malmö och idag driver de en mindre gård strax utanför Höör.

Visa alla inlägg