• En grupp människor lyssnar på en talare. Bilden är tagen vid en tidigare entreprenörsträff anordnad av Case Sofielund 2030

  Ansök om att delta i gratis inkubatorprogram för matentreprenörer

  26 november, 2020 av

  Food Malmö och Case Sofielund Entreprenörskap bjuder in till att delta i ett kostnadsfritt inkubatorprogram för matentreprenörskap med start i januari 2021. Inkubatorn består av ett 10 veckor långt program med fokus på ett lokalt och hållbart entreprenörskap rörande mat och dryck i Malmö.

 • Skärmklipp från Teamsmötet. På bild: Linda Dahl, Carlos Rojas Carvajal och Edith Salminen

  Malmö Food Council – en prototyp

  17 november, 2020 av

  Måndagen den 16 november höll Food Malmö ett lunchwebinar för att presentera en prototyp av Malmö Food Council. Missade du presentationen? Ingen fara. Nu kan du ta del av en inspelning av hela föredraget.

 • Sveriges första Food Council

  9 november, 2020 av

  När Food Malmö startade uttrycktes ett mål om att inom projektperioden kunna presentera ett Food Council – ett community, eller ett råd, av matintresserade för att utveckla matmalmö. Nu presenterar vi konceptet!

 • Hallå där, Edith!

  8 april, 2020 av

  Edith har många strängar på sin lyra – utöver att vara utbildad matkulturvetare specialiserad inom socialantropologi och holistisk gastronomi, har hon arbetat i restaurang, producerat naturvin, arbetat med stora matbolag, matturism, forskat och mycket mer. Listan hade kunnat göras hur lång som helst, för Ediths mål är att ha en så bred matkunskapsbas som möjligt för att kunna förstå de viktigaste beståndsdelarna i ett hållbart matsystem.

 • Hallå där, Linda Dahl!

  31 mars, 2020 av

  Sedan en månad tillbaka har Food Malmö fått tillskott av en evigt hungrig och erfaren matfantast – Linda Dahl. Som vikarie för projektledarna Carlos och Edith kommer Linda hjälpa driva Food Malmö mot nya äventyr med workshops, föreläsningar och food councils.

 • Landet Oss om lokal matproduktion i kristider

  23 mars, 2020 av

  Coronaviruset har gjort ett avtryck även i Malmö och har för många verksamheter inneburit en total omställning. Inte minst aktörer som arbetar med mat. Vi träffar Cecilia från Landet Oss som berättar om situationen utifrån en lokalproducents perspektiv.

 • Erik från Spill

  Studiebesök på Spill

  16 december, 2019 av

  Mitt i lunchrushen samlades ett 20-tal personer vid Gängtappen i Västra hamnen för att äta en hållbar lunch på den nyöppnade restaurangen i huset – Spill. Lunch och inspiration blandades flitigt med viktiga diskussioner om ett matsystem som har ett feltänk i grunden.

 • Corina från Värt presenterar

  Matsvinn som resurs

  24 november, 2019 av

  Den 20 november samlades ett matglatt gäng i Sofielund för att utforska resursen matsvinn. Deltagarna fick lyssna på föreläsning om matsvinn, delta i workshops och laga en hållbar lunch tillsammans.

Visa alla inlägg