Studiebesök: SPILL 19/11

Svinngod mat på restaurang Spill! Den 19/11 ska du få chansen att besöka ett av Skånes och Malmös viktigaste och mest inspirerande matsvinnsaktörer, nämligen köksmästaren Erik Andersson på restaurang Spill.

Erik grundade och driver Spill tillsammans med sin fru Ellinor Lindblom sedan april 2018. Erik och Ellinor började sin Spill-resa med en enkel liten lunchkrog med endast ett fåtal sittande platser i Västra Hamnen där inte ens ett kök var på plats. Innan Spill, jobbade både Erik och Ellinor inom fine-dining världen så omväxlingen blev enorm men ytterst viktig.

I början på oktober 2019 flyttade paret sin svinnrestaurang ett kvartär bort till Gängtappen och fick ett enormt fint och stort kök med stor yta för både tillagning och förvarning. Spills kapacitet har sen dess ökat med minst 200% och restaurangen lockar till sig fler ätare än någonsin.

Men hur fungerar Spill egentligen? Med siffror som ibland når 99% svinn på menyn är det många som undrar vilken typ av mat man får på tallriken. Är det gammalt? Är det gott? Och hur går de tillväga? Den 19/11 får du chansen att ta reda på det själv!

Välkommen på studiebesök 19/11

I samverkan med Rädda Maten bjuder Food Malmö in till ett studiebesök på den populära restaurangen Spill. Vi börjar besöket med en läcker Spill-lunch (gratis, inkluderat i besöket) och därefter får vi träffa köksmästaren Erik för att höra om hans berättelse bakom restaruangen. Du kommer även bjudas in bakom kulliserna för att se köket och råvarorna som Erik arbetar med dagligen.

NÄR: 19 november klockan 12.30-15.00
VAR: Spill, Stora Varvsgatan 11 (Gängtappen)

Platserna är begränsade så passa på att boka din plats direkt genom att anmäla dig HÄR!